Reportage

Trotts detta väderinslag så kom de till Brännebrona nästan hela flygstyrkan med Arne i spetsen för karavanen av husvagnar och husbilar. Jag tror det var rekord i år, 14 stycken. I och med kylan så ville de använda sina EL-patroner för uppvärmning men det ville inte El-centralen, tre proppar fick bytas, vilket i sig inte är något problem. Klubben lärde sig var gränsen för hur mycket vår el central klarar. Gas fick bli medlet för uppvärmning i fortsättningen av husvagnar/ bilar.

Nu till något mer högtflygande avdelning nämligen själva träffen. Redan på fredagen (många kom redan under torsdagen) var faktiskt Sverker först upp efter Hector, där efter kom de i en blandad ordning för lyft fanns dock att få.

Förutom Hector så kom Jörgen med Hector ”2” som, om jag har förstått rätt, tillhört Owe Lissell. Efter en krasch har Jörgen reparerat upp den till en ytterligare god slitvarg för bogsering. Detta känns för mig väldigt trevligt då Owe fortfarande på något sätt är med oss i vår ”IGG familj”.

Lördagen började med mulet väder och lite blåst. Den lilla värmen som fanns skapade trotts det lyft på vissa ställen av fältet och med molnens jämna gråa bakgrund så blev et rätt lyckat. På eftermiddagen kom solen med mer termik, dessutom lade sig vinden mer i banans riktning. Det blev flygningar upp mot 60 min vilket är ett trevligt inslag för de som flyger termik. Under eftermiddagen bogserade Gunnar upp Sverker (Bergfalke) och Frank (MiniMoa) med sin Carbon Cub.

 

 

 

Arbetshästen Hector fick gå till verkstaden efter en del smärre missöden med sporrhjulet och Rickard/ Per fick ta över bogseringen med sin slitvarg, YAK. Bedull och Belanca Decathelon (Gul-Röde) stod i reservdepån under dagen.

På kvällen var det sedvanlig– grilltajm— med spis i klubbstugan. Jag och Gunnar lämnade tidigare än vanligt redan runt 2100. Gunnar har mekjour på pappersbruket och jag var lite för dagen sliten. Fast det var de som var kvar till 0400 på morgonen efter. (imponerande uthållighet)

Kortfattat beskrivet började söndagen med sol och slutade med regn, fast så drastiskt var det nu inte. Visst hade vi soligt på förmiddagen med lyft från och till men blåsten förstörde nog de flesta blåsorna. Fram emot lunch kom den front med regn in som var väntad, så redan runt 1400 började de plocka ihop sina modeller i all hast. Från väster kom nämligen regnet. Lyckligtvis klarade de flesta att plocka isär och lasta i sina fordon innan blötan slog ner.

I det hela var träffen helt i sin ordning för i denna IGG familj finns det en gemenskap som är otroligt stark å fin. Alla som vill deltaga med sina modeller brukar finna sig tillrätta rätt snart. Vi lär oss hela tiden att ordning och säkerhet fungerar längst oavsett storlek och pris på modellen.

Tack för denna gång och väl mött i höst.

Lennart

korvgubben

 

Se nedan några bilder från Nometräffen 21-23 sep i Norge

Hemresa över Oslofjorden

095E8A3C 5D1C 46F9 B200 87749CDB2A7E

A532330F 3312 4455 AF50 F8933B125DD68C28C995 17C2 4E82 9BF1 6C3F473ECCD6A68A86D3 B441 4B7F 8B76 8AEF940B51CCB1C44D24 B2C1 4221 807F 36196C98CC55F83BE386 3EE8 4C57 BD12 C5A9D56972E2

 

 

IGG träff Brännebrona 15-16 juli

Ja då får vi säga att IGG träff nummer två för Brännebrona Flygklubb var avklarad.

Denna gick av stapeln i brinnande semester men var ändå välbesökt av 8 flygare med

familjer.

Denna gången så var kiosk delen skött av Lennart Sköld då vi inte lyckats få tag

på någon annan.

(Gick väl det med!!)

IMG 0285 1

Flygningar blev det!

Trots fint väder var väl termiken ganska osynlig och ville väl vara på annat ställe.

Dock fick Fredrik höjdrekord på dagen med 1029m!

Han hade väl mutat termikgudarna....

Undertecknad flög med Carbon Cub och bogserade mindre seglare och

detta gick lugnt å försiktigt med 60cc Valach.

Sammanlagt 5 bogseringar med Cuben.

Nu ska här tilläggas att på plats var även Fredrik med en 1/4 modell

av sin fars super cub.

Denna innehar en el-motor och även han fick som första

bogsering dra di små segel maskinerna vilket gick perfekt!.

IMG 0289

Fredriks nya ¼ skala el cub

På lördagen flög Daniel med Oracle Pittsen.

Det var lågt och med alla krummelutter som finns på AVA listan.

IMG 0287

                   ORACLE

 
    
  

Lördagskvällen innefattade som vanligt grillning och trevligt

småprat med innehållande ljug och sanningar.

Vi kunde konstatera att vi har haft ett antal trevliga hundar på

plats!

De var ozzy,Ada,Bosse, Tjålle och sverker.

Där di sista två behöver förklaras; Tjålle är en hund och sverker är Sverker.

Fredagen och lördagen var de dagar som var bäst i form utav väder.

Å som vanligt så åkte de flesta hem på söndagen.

Ja utom Lars Lund.

(Han var ute å leta efter sin hund!)

Nej då!..

Jag skojar,,

Han var kvar till Måndags förmiddagen men sen var det tomt!..

På folk alltså.

Å nu är det tomt i skallen också..

På ord!.. Jag får fylla på till nästa gång.

Till sist en liten Tanke!!

"Det var en flygare på Bränne som Termik sig känne!

När han väl i termiken kom opp!

Han sa; Nej jävlar stopp!! Jag känner att till toan jag måst ränne!!...."

 

DSC 2051

Carbon Cub

Vid spakarna /Gunnar Sköld.


  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 


 

Bild från eventet.   Vädret var utmärkt med en tempratur runt 30 grader hela tiden.  Så gott som molnfritt.  Högsta höjd någon nådde under helgen var ca 1100 meter efter bogsering till 500.  En 8 meters seglare.  Antalet deltagare var något mindre än vad jag hade väntat mig deltagare från Sverige,Tyskland,Schweiz och Tjekien.

Helgen 10-11 juni var det som bekant dags för årets upplaga av IGG Sveriges träff på Ålleberg. Väderprognoserna inför helgen såg allt annat än muntra ut vilket nog avskräckte en del flygare i år. Men skam den som ger upp. Allt eftersom veckan gick förbättrades utsikterna och på fredagen började regnmolnen skingra sig. Under eftermiddagen sprack det upp mellan molnen och solen visade sig. Själv kom jag till berget vid halv fem tiden och då höll Fredrik, Per och Krister som bäst på att bogsera. Snabbt ihop med grejorna och vips så hann även jag med några drag redan på fredagkvällen. De moln som låg kvar över berget var dock på förädiskt låg höjd så man fick passa sig! 250m och vips var bogsersläpet borta...

P1000943

Per han bara flyger och flyger...

Lördagens väder var mycket bättre. Dagen startade med mulet men framåt lunch skingrades molnen och under eftermiddagen/kvällen var det soligt och fint med stackmoln.

P1010199

Orlice över berget.

Utöver den vanliga uppsättningen "inventarier" i IGG Sverige hade vi besök av våra nordiska grannar. Våra vänner från IGG Finland kom i år med sex man, varav två från Estland. IGG Norge representerades av endast Anders Knutsen, men hans glada humör uppväger å andra sidan det mesta! Totalt så var vi 28st piloter som medverkade på träffen.

Det flögs under hela lördagen nästan fram till middagen. Termiken var stundtals god. I mitt tycke alldeles lagom stark, man fick kämpa lite men gjorde man det så fick man utdelning.

P1010384 32

IGG "in action" på berget.

Daniel hade med sig en ny leksak. En liten röd Pitts som han flög uppvisning med.

P1010131

Daniel hovrar.

P1010382 2

Vi som flyger.

Efter en fin flygdag var det sedan dags för den sedvanliga "banketten" på restaurangen. I år var det ny regi på restaurangen men allt fungerade fint och maten smakade bra. Småtimmarna tillbringades i diverse hytter och vagnar i goda vänners lag.

På söndag var vädret sämre igen. Regnskurarna avlöste varandra varför de flesta valde att packa ihop och dra hemmåt ganska tidigt.

De flesta verkade överens om att vi hade haft en mycket trevlig helg. Det är något visst med "berget"! Vi ses igen nästa år.

P1010416 20b

Hektor släpar och drar.