Hanstholm 16-23/5-11

Resan startade måndag 9.00 från Dalarna för den som hade längst väg. Efter ett besök hos Daniel på Full Kontroll för kaffe och lite snack, så fortsatte resan till Tibro för mera kaffe och mackor. Flyg och pilot lastades in och resan gick mot Skara. Där stod värmlänningarna och väntade.

Framme hos Stena Line i Göteborg, så blev det lite incheckningsproblem, de räknar alla som passagerare ingen chaufför. Men med en trevlig nyanställd tjej så ordnade det sig.

Räkmacka och dryck satt bra, sedan vidtog inhandling av lite stärkande.

Ut på motorvägen i mörkret, lite trafik, framme vid 24.00 tiden på Vigsö feriecenter.

Där väntade förtruppen från Trollhättan, med uppställning  för välkomst dryck. Trevligt efter en resdag, blev lite sent men so what.

Tisdag morgon, lung skön frukost, solen skiner.

Tog en tur runt Hanstholm innan vi åkte uppå Trafohanget, vind ssv, 6-8m/s, åkte till fyren.

 

Fick upp plan i luften, gick bra. Skönt att ta igen sig sen i lä. Träffade ett trevligt par från Berlin.

 

 

 

Plötsligt kom en mösskärm i vägen, och ett plan försvann i medvinden. Våra tyska vänner som satt vid bilen, berättade att ett plan kom 5-6m över skogen. Alla hjälptes åt att leta i skogen, på kykogården och åkrarna, men tji fick vi.

Vi drog till affärn och handlade mat och dryck till kvällen istället.

 

Onsdag morgon började med 1-timmes promenad för nån, åter hemma så kom alla på fötter, och frukost intogs. Drog iväg till trafohanget, vind 10-12m/s syd.

En snabb pilot fick upp planet i luften direkt. Några stod vid ställverket och plockade ihop, och kommenterade ett ljud som hördes, med att det var nog en brytare som lät i ställverket.

 

Efter en stund kom piloten och frågade om vi hört och sett nåt ? Det hela slutade med att el-verket tillkallades för assistans.

En skarp reprimand utdelades, då snabbladdning utan tillstånd ej är tillåtet.

 

Flygningen fortsatte och gick bra ett längre tag, tills plötsligt en plan fick tupp-juck direkt från start och gick i spiral ner till hangfoten. Konstigt nog utan skador, men det krävs tydligen laddade accar för att det skall gå bra !

 

Vi höll på tills att det började komma lite regndroppar

 Elverksfolket satte nu upp en skylt med sitt telefonnummer på väggen!

Mat inköp, och hem och fixade till lite mat.

Nu inväntar vi slutstyrkan från Göteborg som skall anlända runt 24.00. Vi får se till att mottagandet blir bra.

 

Imorgon flyger vi igen…

 

Torsdag, han göteborgarn kom igår kväll strax  före 24.00 i lätt regn.Trevligt när fler dyker upp, blev lite surr ett tag innan vi kom i säng.

 

 

 

 

 

 

Av någon anledning kom vi upp tidigt, några hann med en promenad, ändå satt vi som uppradade höns 9.00 klara att åka iväg! Kan undra om det beror på vår sista anlända kompis.

Iväg till trafohanget,  9m/s, sol och fint, lite snett emot, provflögs av några, gick, men lite turbulent. Kom två bekanta från vårt grannland i väster, Petter Ö och Svein J, kul att se dem igen, de bodde också på Vigsö feriecenter.

 

 

 

 

 

 

 

En landning blev ej bra, trädkronorna hoppade upp och tog planet, klättring i buskagen vidtog, planet nere oskadat.

Fika intogs på byn, innan omflyttning till fyren, samma vind, men rakt emot, ingen turbulens, gick kanon, vi och 5-6 tyskar som flög. Flög till sena eftermiddagen och vi var nöjda.

 

 

 

 

 

 

En del var ändå mera nöjda.

 Nån tapebit har tillkommit på nåt ställe och nån liten intryckning har vi sett, annars helt OK.

 

 

 

Hem och slappade, var ner på byn på kvällen och käkade. Brugsen hade 25% på flytande varor, det var bara att välja. Nu sitter vi och läskar oss hemma i stugan och det börjar bli mörkt ute….vi ser fram emot morgondagens övningar.

 

 

 

Fredag, upp på trafohanget på morgonen, lätt vind, några hann flyga, sedan avtog vinden helt”. Termikdrakarna” kom fram och fick sig några turer. Sen slog det om och tog i rejält, 10-12m/s, då flög allt. Vi och våra norska vänner hade hanget för oss själva. Tyvärr blev kontakten lite för stor mellan länderna, en svensk for i backen utan höjdroder, med avslagen kropp som följd. Vindriktning var rakt emot så det var ett nöje att jaga på modellerna med fart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Försökte få tag i färsk fisk till kvällsmat, men vi blev utan, fiskarn var på sjön.

Alla nöjda efter dagens övningar, och mat och dryck satt inte fel.

 

 

 

Var över till norrmännen i deras stuga på kvällen, har kommit ett gäng från Kongsberg. Det blev mycket och trevligt ”surr”, 15 man i en stuga.

Lördag, blev lite trötta ögon på frukosten, strandpromenad för några, men vi kom iväg på fm. Åkte till hanget mellan trafon och fyren, ingen störande skog nedanför och stor kohage att landa i bästa platsen hittills. Bra vind rakt på, allt gick att flyga med, vi och all norskarna var ensamma, kom fram lite skalamaskiner.

 

Vinden vred lite på sena em men det gick bara att flyga ändå, blev en lång dag på hanget.

 

 

 

Har bokat bord på restaurangen ikväll för oss alla 15. Blev en trevlig buffé. Vår kompis från ”Götet” var helnöjd med sina tre dagar och tackade för sig och drog till färjan efter maten. På sena kvällen avslutades flygningarna med lite el-segel.

 

 

 

Söndag, 1timmes promenad från 7.00 !! Sol och fint, på fm började det att regna höll i sig till kvällen då solen kom åter.

Sverker tackade för sig och  åkte till färjan på fm.

 

Var och tittade på museiefästningen, imponerande grejor.

 

Måndag, sol, sydväst 10-12m/s, bra tryck, han med att flyga på fm, på hanget mellan fyren och trafon, innan vi skulle vara ute ur stugan. Hem och plockade ihop lite snabbt, så att vi kunde lämna nyckeln till kl.12.00.

Åkte mot Frederikshavn vid 12.30. Hann med ett besök hos hobbyaffären Electric Flight Equipment.

Färjan gick 20.00.

Vi som har haft fina flygdagar och trevliga kvällar är, Stig J, Frank H, Sverker N, Anders J, Tjolle E, Ove L.

 Och vi gör gärna om turen.