Så har vi genomfört den 9:e träffen på Ålleberg och ännu en gång med sol o värme. Någon lär ha sagt; Lägg semestern när IGG har sin träff på Ålleberg, dom har alltid kanonväder! Man börjar bli lätt nervös inför nästa års jubileum men det tar vi då.

 

 

Arrangemanget tillsammans med Motorbyggarna och det vackra vädret bidrog till stor publik

 

De flesta piloterna ( totalt 40) anlände på fredagen och det var som vanligt ett härligt o trevligt återseende med norrmännen, finnarna o danskar också vi svenskar förståss.

 

Hektorn med ny boxer i nosen, har gjort 3470 starter sedan 2001, vem slår det??

 

 

Norskt-Danskt samarbete, gick alldeles utmärkt.

 

 

Fantastiskt var att det gjordes hela 236 släp under helgen utan känsla av stress. Det mesta berodde på att två bogserare var igång samtidigt och för en gång skull hade vi kapacitet med c:a 10 bogserplan med Gunnar N, Juha R, Remi W och  Daniel C i spetsen.

Kan glädjas av att inga större skador eller incidenter heller inträffade. Notera är att fullskalaflyget(UL) hade kurs samma helg och fick ”maka” på sej till närliggande klubb men gav oss höga betyg på säkerhet och samarbete vilket kändes bra.

Claus fina Wilga

 

Remis nya snygga Salto

 

Jörgen H:s nya stora fina Decathlon

 

 

 

Lördagskvällen med middag, allsång och lotteri blev som vanligt en trevlig o trivsam tillställning. Årets vinnare på IGG-Sveriges medlemslotteriet blev följande:

1:a pris Thomas Woxberg nr.15 MX2 Aerobaticplan EPP

2:a Bengt Lindström 113 Viper Vmar

3:e Per Takman  108 LS8/18 Revell

 

Nattsudd på campingen

 

 

 

Söndagen blev lite blåsig så att de som ej hade ledig måndag började att packa, medan de som var kvar passade på att flyga på osthanget som bar väldigt bra. Senare på efter middagen återgick vi till bogsering i bra väder.

 

Juhas nya fräcka SZD 59 som han flög med rök, på söndagen.

 

 

 

Ett stort tack till alla som deltagit och välkommen nästa år då vi firar 10 års jubileum!

Hälsade Arne "Stepson"

 

 

 

Arne J uppvaktades med tal och presenter från olika håll då han passat på att fylla jämnt på försommaren.

 

 

Vill passa på att ge en eloge till alla, för hur vi genomförde träffen med tanke på säkerheten, med intensivt flygande, och för den hjälpsamhet vi visar mot varandra. Ha de´. //OL