Vi var fyra IGG:are som drog till Skåne och Hammars Backar för hangflyg helgen som gick. Det har blivit lite av en sommartradition det här. Det är något visst med hangflyg mitt i sommaren. En klar njutning att kunna hangflyga i sommarkläder (även om det kanske inte riktigt var så varmt den här gången). När vi kom ner på torsdagen var det regn men det sprack snart upp och första kvällen blev kanon till sist med soligt väder och runt 10 m/s rakt på hanget.

 

alt

Så här nöjd ser man ut efter en sådan flygning.

 

alt

Fredrik satte på videokameran på sin Graupner LS-8, det blev några riktigt häftiga filmsekvenser.

 

Fredagen var det åter mulet men kanonförhållanden för övrigt med frisk vind runt 12-15 m/s rakt på hanget. Vi pressade våra maskiner till max och de fick verkligen bekänna färg. Det gick åt ett och annat roderhorn och servo-ok under dagen men annars klarade vi oss med hela maskiner.

 

alt

Lars Lo-100 med Ystad i bakgrunden.

alt

Fredriks Swift S-1 från Top Model med kamera på ryggen.

alt

Lars med sin Swift S-1 från Geitner efter en lyckad flygning.

alt

Håkan kastar ut sin Pilatus från Reimer.

 

På lördagen blev det en strålande sommardag med solsken och något svagare vindar runt 8-10 m/s. Från att ha varit ensamma på hanget fick vi nu sällskap av en mängd skärmflygare. Vi flyttade oss några hundra meter på hanget och det gick bra att samsas med skärmarna. En av oss fick agera "spotter" och varna när en skärm kom in i vår flygsektor.

alt

alt

alt

alt

Start med Lo-100 från Modell Studio skala 1:3. Fed och go, som man säger där nere i söder. Startvikt runt 10kg. Påminner den inte lite om Mumintrollet..?

alt

Ännu en start med Swift S-1 från Top Model. Vilken flygmaskin! Får jag bara behålla ett flygplan blir det den.

 

På söndagen blåste det lite svagare och från ost så vi förflyttade oss upp till hanget på Ravlunda. Vi var dock ganska mätta på flyg vid det här laget. Vi flög med mindre modeller fram till lunch och avslutade med ett besök på Autoseum i Simrishamn.

alt

alt

alt

 

Och så var helgen slut. Underbart är kort. Hej då hanget, vi ses snart igen.

Vi som flög var Anders J, Fredrik S, Lars L och Håkan H.