Fredag - Nationaldagen

Som traditionen bjuder så höll IGG Sverige sin årliga träff på Ålleberg under pingsthelgen. Det bjöds på lite varierande väder i år, men det var i alla fall fint flygväder under någon del av dagen alla dagarna. På fredag började vi svenskar att "släpa" så smått. Marko var tidigt ute med sin Bellanca. Ulf körde Yak och Daniel drog med gamle Hektor (som hade fått en rejäl make-over inför träffen). Vi flög till långt fram på kvällen under fredagen innan det var dags att starta upp grillarna och smaka av den första ölen.

Lördag

På lördag slöt IGG Norge upp med Gunnar N, Gunnar R, Brynjar, Anne, Dag och Øyvind. Det blev Wilga x 2 som hjälpte till med bogserandet även om det blev en massa skruvande för Øyvind innan han fick sin Wilga att gå riktigt. Under förmiddagen var det lite lurigt att bogsera med låga moln som drog in över berget. Stundtals gick vi in i moln redan på 200m. Efter lunch så klarnade det upp och fram till kvällen hade vi riktigt fin flygning med sol och gott väder. Det flögs så mycket att en del till och med verkade "få nog" under sista flygningen... Motorbyggarna var också på plats under dagen och visade upp sina skapelser. Dagen avslutades med "bankett" i restaurangen. God mat & dryck, trevligt sällskap, lotteri och musik. Vad kan man mer begära? Utanför visade sig Falköping från sin vackraste sida.

Söndag

På söndagen blåste det en hel del under förmiddagen vilket fick många av svenskarna att packa ihop och dra hemmåt. Det skulle de inte ha gjort. Under eftermiddagen så bjöds det på termik av sällan skådat slag. Några enorma blåsor släppte och drog in över västhanget. Vi som var kvar fick njuta av extrem termikflygning med super-stig.

Underbart varar inte för alltid. Snart var det dags att dra hemmåt även för mig. Så om det flögs på måndagen kan inte jag berätta om det. :-) Tack "Berget", vi ses snart igen!

Anders