Helgen 10-11 juni var det som bekant dags för årets upplaga av IGG Sveriges träff på Ålleberg. Väderprognoserna inför helgen såg allt annat än muntra ut vilket nog avskräckte en del flygare i år. Men skam den som ger upp. Allt eftersom veckan gick förbättrades utsikterna och på fredagen började regnmolnen skingra sig. Under eftermiddagen sprack det upp mellan molnen och solen visade sig. Själv kom jag till berget vid halv fem tiden och då höll Fredrik, Per och Krister som bäst på att bogsera. Snabbt ihop med grejorna och vips så hann även jag med några drag redan på fredagkvällen. De moln som låg kvar över berget var dock på förädiskt låg höjd så man fick passa sig! 250m och vips var bogsersläpet borta...

P1000943

Per han bara flyger och flyger...

Lördagens väder var mycket bättre. Dagen startade med mulet men framåt lunch skingrades molnen och under eftermiddagen/kvällen var det soligt och fint med stackmoln.

P1010199

Orlice över berget.

Utöver den vanliga uppsättningen "inventarier" i IGG Sverige hade vi besök av våra nordiska grannar. Våra vänner från IGG Finland kom i år med sex man, varav två från Estland. IGG Norge representerades av endast Anders Knutsen, men hans glada humör uppväger å andra sidan det mesta! Totalt så var vi 28st piloter som medverkade på träffen.

Det flögs under hela lördagen nästan fram till middagen. Termiken var stundtals god. I mitt tycke alldeles lagom stark, man fick kämpa lite men gjorde man det så fick man utdelning.

P1010384 32

IGG "in action" på berget.

Daniel hade med sig en ny leksak. En liten röd Pitts som han flög uppvisning med.

P1010131

Daniel hovrar.

P1010382 2

Vi som flyger.

Efter en fin flygdag var det sedan dags för den sedvanliga "banketten" på restaurangen. I år var det ny regi på restaurangen men allt fungerade fint och maten smakade bra. Småtimmarna tillbringades i diverse hytter och vagnar i goda vänners lag.

På söndag var vädret sämre igen. Regnskurarna avlöste varandra varför de flesta valde att packa ihop och dra hemmåt ganska tidigt.

De flesta verkade överens om att vi hade haft en mycket trevlig helg. Det är något visst med "berget"! Vi ses igen nästa år.

P1010416 20b

Hektor släpar och drar.