Aktuellt

Nu finns det väggkalender att beställa med bilder ifrån IGG-träffarna.

Självkostnadspris 150 kr/st. För detta pris gäller att det blir minst 10 st beställningar.

Kontakta Arne eller Fredrik för besällning.

image

IGG höstträff på Brännebrona Flygplats

Det blev trots allt en IGG träff i början av oktober ute på Brännebrona. Fast vädret blev ju inte som i våras och det hade väl inte någon tänkt sig heller även om man kanske skulle kunna önskat det.

Vädret inverkade nog en hel del på allas val om man skulle åka eller inte till Brännebrona.

Tidaholms modellflygklubb var en av deltagarna förutom undertecknad och Gunnar, så man skulle kunna kalla träffen för en klubbträff mellan Brännebrona och Tidaholm.

Vädret då… jo emellanåt lågt till tak, byig hård vind ifrån NO och bara ca 8-10 °C i luften. Ingen termik med andra ord. Fältet var som vanligt bra och till en början inbjöd det till flygning med mindre motormaskiner. Benny kom och flyg med en trevlig bekant, (F3A kärra) Curare… med EL-motor. Trots vinden så blev loopingen riktigt rund ändå, fast det kanske mer berodde på piloten än modellen. Även bror tog upp sin Blå/Vita Belanca. Tur var det väl, att det sitter ett gyro i modellen för det märktes att vinden inverkade på modellen. När vinden kommer ifrån NO så passerar den skog och hus innan den når fältet med en hel del rotorer. Brukar vara klurigt att landa i den vinden riktningen.

 

DSC 2070

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En frusen Arne…  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne och Fredrik var de som segelflög med sina modeller. Jag vågad inta ta upp min Bergfalke och Gunnar tog heller inte upp sin Grunau Baby. För Fredrik gick det lättare att ta sig fram då han hade med sin SWIFT men för Arne blev det ett kämpande i mellan åt. Han flyg med sin Ka 8.

 

 

DSC 2075 kopia 

T v Fredrik med sin SWIFT, t h Arne med sin Ka 8

 

 

Bogserade gjorde vanligtvis Daniel med Hector som fick kämpa i vinden (Hector alltså). Vid en av landningarna som kanske blev lite hård gick styrningen till sidrodret sönder men Brännebronas förste mekaniker, GUNNAR SKÖLD, fixade till det hela så Hector flyg också en stund på söndagen.

 

 

DSC 2072 kopia 

”Herr Hector i egen hög modell”

 

 

När det blåste som hårdast passade vi på att rasta och käka Bullens varmkorv med bröd eller också en kanelbulle till kaffet.

 

Grillen drog vi igång runt 1830 med en gemensam spis som vanligt. Under kvällen så blev det de vanliga diskussionerna om seglare och modeller i allmänhet till dess att Benny fick se gamla Allt om Hobby som klubben har fått av en medlem. 

 

Nu blev det nostalgi snack i stället fram till småtimmarna, tänk vad gamla tidningar kan trigga igång. Man lockas till en undran om det inte var bättre förr, ändå? Allt var ju roligare på något sätt, det var ju en gemenskap som man inte alltid upplever idag.

 

Fast den gemenskapen upplever jag i IGG för den är det inte något fel på ändå och det är tryggt för det är en del i IGG SWE:s anda, tycker jag. Kom ihåg att den andan skapar Vi alla tillsammans. Det är en av anledningarna jag är med i IGG SWE.

 

 

 

Till sist önskar jag och min bror Er alla en härlig höst-vinter med många fina byggprojekt inför våren och en GOD JUL, för det är bara ca 2 månader kvar.

 

 

Kommer TOMTEN i år…?! 

 

 

 

Fly Safe….. och Välkomna till Brännebrona någon gång 2017.

 

 

Lennart Sköld