Reportage

 

Höstlig träff på Brännebrona

Årets sista IGG träff lades på Brännebrona Flygplats. Den skulle bli lite annorlunda i dessa Covid 19 tider.

September är ju också en höstmånad då vädret kan vara lite växlande och svårt bedömt vilket var fallet även detta år. Vid planeringen av träffen försöket dessutom klubben att ta hänsyn till rekommendationerna för spridning av Covid 19. Detta innebar att vi skulle försöka undvika den täta placeringen vid matbordet i samband med den gemensamma måltiden på lördag kvällen. Nu blev det inte något större problem då deltagarna reducerades i antal. Vi gick ca 6 stycken till bords den kvällen men vi hade trevligt ändå.

Vädret på lördagen inleddes med dimmoln med lågt i tak. Takhöjden var ca 200m men den höjde sig långsamt men säkert så runt 1400 på eftermiddagen klarnade det upp. Dessutom kyligt i luften.

En frusen Kjell - Åke

Bogseringen drog igång med Hector och Fredrik som aviatör, en kombination vi alla känner trygghet i. Fint av Rickard Levenstam att ta ett par bogseringar så även du Fredrik fick segla lite.

Rickard med sin Salto

 

Någon exemplarisk termik infann sig inte denna dag men det flygs med riklig entusiasm ändå. Vinden var måttlig men i en riktning som är gynnsam på vårt fält för start och landning.

Då värmen uteblev var kiosken med korven, bullen samt den varma drycken (kaffe) ett välkommet inslag. Redan runt 1930 så går solen ner och höstens attribut påminner oss om årstiden. Dis och kyla kommer krypande vilket man vill eller inte så det är rätt gott att gå inomhus för att ladda om inför nästa dags bravader.

En tidig storaviatör

 

Söndagen inleddes med en repris i väder fenomenet ”låga dimmoln” från lördagen. Denna dag släppte det redan vid 1100 och Fredrik lyckade övertala Hector att genomföra ytterligare några resor. Jag vill minnas att det skulle ha genomförts runt 100 resor den helgen, bra jobbat båda.

Innan packning och hemresa fick gossarna ett antal trevliga lyft så termiken var förmodligen bättre denna dag än i lördags.

Mellan flygningarna diskuterades det som vanligt om nästa säsong, nya modeller, upp kommet behov av flygunderhåll på allt och alla.

Allas förhoppning inför nästa år är väl att rekommendationerna för Covid 19 är helt borta eller åtminstone reducerad avsevärt. Hur som helst är vi aviatörer anpassnings bara, för flyga vill ju.

Till denna träff kom det ungefär 12 flygande entusiaster.

Fly safe, IGG aviatörer och väl mött i anslutning till nästa års IGG träffar.

Lennart Sköld

Brännebrona Flygklubb