Reportage

Trotts detta väderinslag så kom de till Brännebrona nästan hela flygstyrkan med Arne i spetsen för karavanen av husvagnar och husbilar. Jag tror det var rekord i år, 14 stycken. I och med kylan så ville de använda sina EL-patroner för uppvärmning men det ville inte El-centralen, tre proppar fick bytas, vilket i sig inte är något problem. Klubben lärde sig var gränsen för hur mycket vår el central klarar. Gas fick bli medlet för uppvärmning i fortsättningen av husvagnar/ bilar.

Nu till något mer högtflygande avdelning nämligen själva träffen. Redan på fredagen (många kom redan under torsdagen) var faktiskt Sverker först upp efter Hector, där efter kom de i en blandad ordning för lyft fanns dock att få.

Förutom Hector så kom Jörgen med Hector ”2” som, om jag har förstått rätt, tillhört Owe Lissell. Efter en krasch har Jörgen reparerat upp den till en ytterligare god slitvarg för bogsering. Detta känns för mig väldigt trevligt då Owe fortfarande på något sätt är med oss i vår ”IGG familj”.

Lördagen började med mulet väder och lite blåst. Den lilla värmen som fanns skapade trotts det lyft på vissa ställen av fältet och med molnens jämna gråa bakgrund så blev et rätt lyckat. På eftermiddagen kom solen med mer termik, dessutom lade sig vinden mer i banans riktning. Det blev flygningar upp mot 60 min vilket är ett trevligt inslag för de som flyger termik. Under eftermiddagen bogserade Gunnar upp Sverker (Bergfalke) och Frank (MiniMoa) med sin Carbon Cub.

 

 

 

Arbetshästen Hector fick gå till verkstaden efter en del smärre missöden med sporrhjulet och Rickard/ Per fick ta över bogseringen med sin slitvarg, YAK. Bedull och Belanca Decathelon (Gul-Röde) stod i reservdepån under dagen.

På kvällen var det sedvanlig– grilltajm— med spis i klubbstugan. Jag och Gunnar lämnade tidigare än vanligt redan runt 2100. Gunnar har mekjour på pappersbruket och jag var lite för dagen sliten. Fast det var de som var kvar till 0400 på morgonen efter. (imponerande uthållighet)

Kortfattat beskrivet började söndagen med sol och slutade med regn, fast så drastiskt var det nu inte. Visst hade vi soligt på förmiddagen med lyft från och till men blåsten förstörde nog de flesta blåsorna. Fram emot lunch kom den front med regn in som var väntad, så redan runt 1400 började de plocka ihop sina modeller i all hast. Från väster kom nämligen regnet. Lyckligtvis klarade de flesta att plocka isär och lasta i sina fordon innan blötan slog ner.

I det hela var träffen helt i sin ordning för i denna IGG familj finns det en gemenskap som är otroligt stark å fin. Alla som vill deltaga med sina modeller brukar finna sig tillrätta rätt snart. Vi lär oss hela tiden att ordning och säkerhet fungerar längst oavsett storlek och pris på modellen.

Tack för denna gång och väl mött i höst.

Lennart

korvgubben